Is mijn website/webshop geschikt voor het gebruik op smartphone? Is er ook een versie voor de tablet? Dit zijn veelgestelde vragen die wij als We Brand Creative dagelijks te horen krijgen. Tegenwoordig maken we geen losstaande mobiele of tablet versies van uw website, maar een zogenaamde responsive website. In deze blog leg ik uit wat responsive webdesign precies inhoud en wat de functies hiervan zijn.

Waar staat responsive webdesign voor?

Responsive website We Brand CreativeBij responsive webdesign streven we naar een website/webshop die op alle apparaten goed werkt.
Het is 1 geheel die zowel op een smartphone, tablet, of ieder ander beeldschermformaat goed te bekijken is.

Op uw smartphone is alles een stuk compacter, daarom moeten sommige elementen in grootte worden aangepast. Als voorbeeld heb ik rechts een schermafbeelding van onze eigen We Brand website gemaakt. U ziet dat er voor het hoofdmenu een menu icoon in de plaats is gekomen. Zodra u hierop klikt rolt het hoofdmenu van boven naar beneden en kunt u navigeren. Ook zijn alle iconen en knoppen vergroot, zodat ze goed te bedienen zijn met uw vingers.

Hoe werkt een responsive website?

Een website wordt opgemaakt met de codetaal genaamd CSS. Alle kleuren, hoogtes en breedtes van de layout en tegenwoordig ook kleine animaties werken via CSS.Sinds de komst van versie 3.0 is het mogelijk om zogenaamde ankerpunten te definiëren. Met deze ankerpunten geven we aan wat er boven of onder een bepaald schermformaat met layout van een website/webshop moet gebeuren. Onder een schermformaat van bijvoorbeeld 768 pixels breed (iPad breedte) kunnen we bijvoorbeeld bepalen om de tekst te vergroten. Zo kunnen we dus voor elk denkbaar schermformaat een passende layout maken.

 

Responsive webdesign

Is uw website al responsive?

Er zijn 2 manieren op te controleren of uw website al responsive is.

1: Op uw eigen computer
Maak uw browservenster kleiner. Als u onderdelen ziet verspringen of veranderen van formaat, dan is uw website responsive.
Als er niets veranderd en u op een bepaald vensterformaat horizontaal moet scrollen, dan is uw website waarschijnlijk niet, of niet correct responsive.

2: Op uw smartphone of tablet
Open uw website op uw smartphone of tablet en bekijk of de layout is veranderd ten opzichte van de desktop website. Veranderd er niets? Dan is uw website niet responsive.

Een responsive website laten maken of een bestaande website responsive laten maken door We Brand

Wij van We Brand zitten met ons neus bovenop de laatste trends en vernieuwingen. Daarom vinden wij het belangrijk dat u daar als klant ook van profiteert. U krijgt bij afname van een website/webshop dan ook standaard een responsive eindproduct.

Ook kunnen wij een bestaande website of webshop responsive maken. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of interesse? Wij horen graag van u!
Bel ons op 0229 – 220 000 of stuur een e-mail naar hallo@wbrnd.nl.

Patrick Heiloo
Development Director We Brand Creative

Terug naar het blog-overzicht
 • css
 • desktop
 • development
 • ipad
 • iphone
 • laptop
 • layout
 • mobiel
 • responsive
 • tablet
 • techniek