preloader
We Brand Creative is nu Qore Digital. Binnenkort volgt onze nieuwe website op www.qore.digital.
Achter de schermen - WordPress development

WordPress API koppeling

Tijd besparen? Kies voor automatisering met een maatwerk WordPress API koppeling. Wij koppelen jouw site of shop aan je externe software, zodat jij terugkerende processen kunt automatiseren of data realtime kunt uitwisselen.

Ontdek meer

Dit is een API koppeling

API staat voor Application Programming Interface. In het kort: de API is een koppeling tussen verschillende informatiebronnen die realtime data uitwisselt.

In het geval van een WordPress API koppeling vertaalt de API de informatie uit externe software door naar jouw WordPress website of webshop. Als autodealer betekent dit bijvoorbeeld dat het portal waarin je het auto aanbod beheert automatisch de voorraad op je website bijwerkt. Een API koppeling kan in sommige gevallen ook andersom gelden; er zijn namelijk API koppelingen die twee kanten op kunnen werken, dus ook van WordPress naar externe software. Dit is bijvoorbeeld van toepassing voor een recruitment website. Het vacature aanbod wordt vanuit de recruitment software naar de website doorgezet en andersom worden de sollicitaties op de website weer doorgezet naar de recruitment software.

Praktijkvoorbeelden van WordPress API koppelingen

Boekhoudprogramma
Offerte aanvragen
Boekingssysteem
Planning
Urenregistratie
Productaanbod

Voordelen van een API koppeling

Met de juiste inzet van een API koppeling kun je tijd én geld besparen. Je vervangt een handmatige handeling, die vaak terugkeert, door een automatisch proces waardoor je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. En hoe nauwkeurig je ook werkt bij het overnemen van de data, een foutje is menselijk. Een API koppeling is daarentegen minder foutgevoelig. De koppeling zorgt dat de data op beide plekken identiek en ‘in sync’ is met elkaar, waardoor de kwaliteit van je data verhoogd wordt.

Case 01

Voorraadbeheer en bestellingen – Bespaarbazaar

Eén van onze API koppelingen vind je terug in de Bespaarbazaar webshop van Essent Nederland, een webshop voor zonnepanelen, zonnepanelen en andere energiebesparende producten. We hebben een maatwerk koppeling gemaakt tussen hun ERP-systeem en de webshop. Dat werkt als volgt:

Wanneer er een bestelling wordt geplaatst in de webshop, stuurt de API koppeling de klant- en ordergegevens door naar het ERP-systeem. Hier wordt de afhandeling van de bestelling in werking gezet. Vanuit het ERP-systeem komt vervolgens de bijgewerkte voorraadstatus binnen bij de webshop. En dat in een fractie van een paar seconden.

Case 02

Actueel auto aanbod – Koopman Bedrijfswagens

Koopman Bedrijfswagens is een bekende naam in de bedrijfswagenbranche. De lease- en verkoopspecialist heeft een ruim bedrijfswagen aanbod waar dankzij het grote klantenbestand regelmatig veranderingen in plaatsvinden. Veranderingen die in het voorraadsysteem én op de website moeten worden doorgevoerd.

Om dit proces te automatiseren, hebben we voor de website van Koopman Bedrijfswagens een API koppeling met Wheelerdelta gerealiseerd. Wheelerdelta is het voorraadsysteem waarin het bedrijfswagen aanbod beheerd wordt. Hier worden nieuwe auto’s toegevoegd, de juiste specificaties ingevuld en wordt de status later aangepast als de auto’s niet meer beschikbaar zijn. De API koppeling zorgt ervoor dat alle aanpassingen in Wheelerdelta rechtstreeks op de website zichtbaar zijn, zonder dubbele handelingen. Ook wanneer er tussentijds aanpassingen gedaan worden en het bestaande aanbod geüpdate wordt.

Dankzij de API koppeling tussen Wheelerdelta en de website kunnen er makkelijk en snel nieuwe bedrijfswagens toegevoegd worden en is het bedrijfswagen aanbod altijd up-to-date.

Bekijk de volledige case

Case 03

Volledige hypotheekberekening – Finzie

Franchiseformule Finzie is een organisatie waar onafhankelijke hypotheekadviseurs zich bij kunnen aansluiten als financieel coach met een eigen vestiging. Eén van de issues waar Finzie eerder tegenaan liep, was dat de oude website niet in staat was om te communiceren met de externe software die zij gebruiken. Aan ons de uitdaging om hier passende oplossingen voor uit te werken.

API 1: Actuele hypotheekrentes

Om de actuele hypotheekrentes op de website te tonen, hebben we een WordPress API koppeling ontwikkeld die communiceert met de database van Nationale Hypotheekbond (NHB). Dankzij de API wordt de data uit NHB realtime doorgestuurd naar de Finzie website en wordt hier een totaalaanbod van actuele rentes en aanbieders getoond.

API 2: Volledige hypotheekberekening

Daarnaast hebben we op basis van een API koppeling een uitgebreide rekenmodule ontwikkeld waarmee bezoekers in enkele stappen een volledig hypotheekrapport op maat kunnen samenstellen. Hierin wordt ook de informatie uit de Jumba API koppeling verwerkt. Jumba heeft inzicht in de gegevens van het kadaster en Funda. Op basis van deze API koppeling wordt de informatie over het betreffende huis opgehaald.

Bezoekers krijgen dankzij deze API koppeling direct inzicht in de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek, gebaseerd op hun persoonlijke financiële situatie. Het rapport wordt vervolgens via de mail als PDF toegestuurd.

API 3: Coachfinder

De nieuwe Finzie website is ook uitgerust met een Google Maps API. Via deze API koppeling worden de postcodes opgehaald voor de ‘Vind een coach’ sectie van de website. We hebben de vaste werkgebieden van de Finzie coaches ingevoerd als basis voor de postcode verdeling. Als bezoekers nu hun postcode invoeren, krijgen zij automatisch de dichtstbijzijnde coaches te zien met de mogelijkheid om direct contact op te nemen.

API 4: Reviews via Advieskeuze.nl

Finzie klanten kunnen via de website Advieskeuze.nl reviews schrijven over Finzie, dit zijn reviews over Finzie in het algemeen en per vestiging. De totaalscore en de reviews zelf worden via de officiële Advieskeuze.nl API koppeling opgehaald en in de eigen Finzie huisstijl op de website getoond. Hierbij wordt duidelijk onderscheid gemaakt in de algemene Finzie reviews en de reviews per vestiging, waardoor bezoekers op transparante wijze inzicht krijgen in de klanttevredenheid per Finzie locatie.

Bekijk de volledige case

Garanties

Veiligheid voorop
Maatwerk API koppeling voor WordPress
Meer weten over WordPress API koppelingen?

Onze experts staan voor je klaar!

Stuur een bericht

WordPress experts in hartje Hoorn

Als fans van het WordPress CMS zijn wij volledig gespecialiseerd in het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van WordPress websites en webshops. We gaan graag met je om tafel om te kijken hoe we jouw site of shop kunnen optimaliseren op het gebied van design, techniek, content, meetbaarheid en marketing. Tot snel!