preloader
We Brand Creative is nu Qore Digital. Binnenkort volgt onze nieuwe website op www.qore.digital.
Achter de schermen - WordPress development

Google Tag Manager inrichting

Overzicht. Gestructureerd wijzigingen doorvoeren en publiceren. Meer zelfstandigheid. Naadloze integratie met andere apps en software. Een efficiënte Google Tag Manager inrichting biedt alleen maar voordelen.

Ontdek meer

Hoe werkt Google Tag Manager?

Google Tag Manager, afgekort GTM, is gratis online software waarmee je tags kunt managen. Zo’n tag, of tracking script, wordt getriggerd wanneer een bezoeker een vooraf gedefinieerde actie uitvoert op je website of webshop. Dankzij deze trigger wordt de actie geregistreerd en doorgestuurd naar een derde partij, zoals Google Analytics of Google Ads.

Stel, je bezoeker opent een pagina, klikt op een link of verstuurt een formulier. Wanneer dit gebeurt, zorgt een tag ervoor dat deze acties in Google Analytics zichtbaar worden. Deze tag is dus de communicatie tussen je site of shop en een derde partij; in dit geval Analytics.

Normaal gesproken wordt deze tag handmatig in de broncode van je website of webshop verwerkt door een developer. Doordat er voor iedere tag een uniek stuk code nodig is, heb je voor het implementeren van elke nieuwe of gewijzigde tag de hulp van die developer nodig. Dankzij Google Tag Manager is dit verleden tijd.

Google Tag Manager kan met één regel code aan je website of webshop gekoppeld worden. Als deze koppeling live is, kun je vervolgens zelf in Tag Manager de losse tags aanmaken, wijzigen en verwijderen. Zonder enige kennis van code. Je klikt simpelweg op ‘Publiceren’ en je tags zijn up-to-date.

Minder kans op fouten

Het werken met Google Tag Manager heeft nog een belangrijk voordeel. De kans op foutieve wijzigingen die issues tot gevolg hebben, wordt namelijk aanzienlijk kleiner met de integratie van Tag Manager. De Google software wordt eenmalig in de broncode geplaatst en daarna kun je via Google Tag Manager eenvoudig de wijzigingen doorvoeren in de tags en triggers voor je site of shop. Je hoeft dus niet langer in de foutgevoelige PHP bestanden, de broncode, van WordPress te werken.

Snelle codes en kortere laadtijden

Alle tags en scripts worden via Google Tag Manager verzameld en in één keer ingeladen wanneer iemand je website of webshop bezoekt. En dat werkt een stuk sneller dan wanneer iedere tag losse regels code bevat.

Doordat er minder regels code ingeladen hoeven te worden, wordt de laadtijd van je site of shop korter. Zo helpt Google Tag Manager je om de gebruiksvriendelijkheid voor je bezoekers te vergroten. Google hecht zelf veel waarde aan tevreden bezoekers en hanteert dit als één van de voorwaarden voor een sterke positie binnen de zoekmachine resultaten. Een optimale Google Tag Manager inrichting is hierdoor onmisbaar binnen een efficiënte SEO-strategie.

Meer invloed op je website of webshop

Dankzij Google Tag Manager wordt het beheer van jouw website of webshop bovendien een stuk laagdrempeliger. Je kunt heel makkelijk zelf tracking scripts aanpassen of toevoegen. Zonder eerst de hulp van een developer in te hoeven schakelen. Dit scheelt in de kosten en je kunt dankzij deze zelfstandigheid sneller schakelen wanneer je een nieuwe tag wilt implementeren op je site of shop.

Het koppelen van Google Tag Manager en je website of webshop hoeft maar eenmalig te gebeuren. Dat verzorgen onze developers direct bij de lancering van je site of shop voor je, zodat je direct zelf de controle hebt.

Klaar je Google Tag Manager inrichting naar het volgende niveau tillen?

Kom bij ons langs op de Bierkade in Hoorn

Stuur een bericht

WordPress specialisten in Hoorn

Welkom bij internetbureau We Brand Creative. Wij zijn in Hoorn en omstreken dé specialist op het gebied van maatwerk WordPress websites en webshops. Ons team van online specialisten staat onder andere voor je klaar om een succesvolle Google Tag Manager inrichting voor je te verzorgen. We gaan graag samen om tafel om de huidige situatie in kaart te brengen en maken op basis daarvan een duidelijk plan van aanpak, zodat je precies weet waar je aan toe bent.