preloader
We Brand Creative is nu Qore Digital. Binnenkort volgt onze nieuwe website op www.qore.digital.
Achter de schermen - WordPress development

WordPress website

Het feit dat we maatwerk WordPress websites bouwen is niet uniek, maar onze aanpak en service wél. We ontwikkelen gebruiksvriendelijke, flexibele maatwerk WordPress websites. Modulair opgezet, schaalbaar om met je ambities mee te kunnen groeien en uitstekend te indexeren door Google.

Ontdek meer

Maatwerk WordPress oplossingen

Met ons team van digital designers, WordPress developers en online marketeers ontwikkelen wij hoogwaardige maatwerk WordPress oplossingen waarin strategie, usability, design, content en techniek perfect samenkomen.

WordPress is een open source content management systeem gericht op gebruiksvriendelijkheid en de recente webtechnieken. Door de oneindige mogelijkheden en het gebruikersgemak wordt WordPress wereldwijd inmiddels op ruim 30% van alle websites ingezet als CMS. Twee goede redenen om als professionele organisatie voor een WordPress website te kiezen.

Content first

Sterke, onderscheidende content is essentieel om een website voor je te laten werken. We hanteren in onze WordPress oplossingen daarom een content first benadering. Het schrijven en ontwikkelen van doeltreffende content komt hierdoor al vroeg in het proces aan bod. De wireframes en designs passen we hierop aan, waardoor tekst, ontwerp en techniek optimaal samenkomen in de website.

Vorm vs. functie

Bij ieder project zoeken wij de juiste balans tussen frisse, aantrekkelijke designs en de juiste werking van een website. Een prachtige WordPress website zonder solide werking levert immers geen rendement op. Daarom zoeken wij bij ieder project de juiste balans tussen ontwerp en functionaliteit, met alleen maar vakwerk als resultaat.

We doen dit door per device passende wireframes te ontwerpen. Mobile, tablet en desktop worden voorzien van een maatwerk wireframe. In de designfase maken we bewuste keuzes die volledig afgestemd zijn op het doel van de pagina. Tijdens de technische realisatie wordt de website uitvoerig getest. We controleren zorgvuldig hoe de designs in de praktijk uitpakken en zorgen, indien nodig, direct voor eventuele aanpassingen om de werking van de website verder aan te scherpen.

Responsive als standaard

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze smartphones, waardoor het aantal mobiele websitebezoekers blijft toenemen. Sinds 2017 is het aantal mobiele bezoekers zelfs met 30% gestegen, terwijl het verkeer via desktop met 3,3% is gedaald. In totaal komt gemiddeld zo’n 50% van alle websitebezoekers via een tablet of smartphone en naar verwachting blijft dit percentage de komende jaren steeds verder stijgen.

Ieder nieuw project leveren wij daarom standaard volledig responsive op. We maken aparte designs voor tablet en mobiel, waardoor de functie en lay-out van de website volledig worden toegespitst op het juiste apparaat. Zo zorgen we ervoor dat jouw website ook mobiel gelikt in elkaar zit en zo gebruiksvriendelijk mogelijk is voor je bezoekers.

Optimale performance

De performance van een website is één van de belangrijkste criteria waarop zoekmachines zoals Google de rankings in de zoekresultaten bepalen. We adviseren je daarom altijd om een laadtijd onder de 1,5 seconden na te streven. Deze strategie verwerken we ook in het design en de technische realisatie van onze maatwerk WordPress applicaties.

Denk hierbij aan gebruiksvriendelijke designs met een duidelijke structuur en ruime tikdoelen, waarmee je de bezoeker écht verder helpt. Ook technisch werken we direct vanaf de start aan de performance optimalisatie met lichtgewicht code, responsive afbeeldingen en uitgebreide compressie van code- en mediabestanden. Zo zorgen we ervoor dat jouw maatwerk WordPress website klaar is om geïndexeerd te worden door de zoekmachine.

We bieden zelf maatwerk hosting oplossingen aan om de hosting van jouw WordPress website te verzorgen. Supersnel, solide en support waar je op kunt vertrouwen.

Proces: Van tekentafel naar maatwerk WordPress website

We werken volgens een vast en efficiënt proces om samen met jou tot een doeltreffende WordPress oplossing op maat te komen.

Dedicated project team

We stellen ter voorbereiding van het project een dedicated project team samen. Je zit daardoor echt met de specialisten zelf aan tafel. Zij blijven het gehele project betrokken en ondersteunen je ook na lancering tijdens doorontwikkeling en support. Korte lijnen en persoonlijk contact vormen de basis voor onze samenwerking.

Kick-off sessie

Een gezamenlijke sessie vormt het officiële startschot van het project. Aan de hand van een door ons voorbereide agenda leggen we in deze sessie de basis voor een succesvol eindproduct.

Strategie en concept

Op basis van de scope van het project, de gestelde doelen en de uitkomsten van de kick-off sessie ontwikkelen we een functioneel plan en creatief concept. We nemen jouw doelstellingen en ambities als uitgangspunt en combineren deze met onze expertise en de webstandaarden van het moment om tot een sterk plan van aanpak te komen. In dit concept wordt vastgelegd welke functionaliteiten de WordPress website krijgt, hoe de lay-out wordt opgebouwd en welke pagina’s de website bevat.

Copywriting

We ontwikkelen unieke content op maat aan de hand van uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Deze content sluit naadloos aan op de tone of voice van jouw organisatie of onderneming, waardoor we de doelgroep passend aanspreken. Krachtige, converterende content die geschikt is voor de zoekmachines én je bezoekers.

Wireframing

De flowchart, het functioneel plan en de uitgewerkte content vormen de input voor de wireframes. We beginnen letterlijk met een leeg wit vel en daardoor kunnen we samen tot op de pixel nauwkeurig bepalen hoe jouw WordPress website eruit komt te zien. In deze wireframes leggen we per pagina de lay-out, structuur en functionaliteit vast voor mobile, tablet en desktop.

We maken ook een My We Brand account voor je aan, waarmee je toegang krijgt tot ons online klantenportal. Hier kun je eenvoudig online feedback geven op de wireframes.

Creatief concept

Ter voorbereiding op design ontwikkelen we een moodboard en voeren we concurrentieonderzoek uit. We brengen tijdens dit onderzoek nauwkeurig de kansen in kaart voor onderscheidend karakter ten opzichte van de concurrentie.

Design

Nadat de wireframes zijn afgerond en jij feedback hebt gegeven, starten we met het daadwerkelijk ontwerpen van de WordPress website. De wireframes worden in deze fase uitgewerkt in een design op maat, gebaseerd op de beschikbare huisstijlrichtlijnen, het moodboard en het concurrentieonderzoek. Content, beeldmateriaal en design komen in deze fase bij elkaar.

Development

Nadat de designs geaccepteerd en productieklaar opgeleverd zijn, starten we met de technische realisatie. Op basis van de meest recente en stabiele technieken, zoals HTML5, CSS3 en Javascript, toveren wij de statische ontwerpen om tot een werkende WordPress website. De code wordt op maat en met de hand geschreven. Het eindresultaat is daardoor een lichtgewicht en snelle applicatie die uitsluitend de benodigde functionaliteiten bevat.

Je ontvangt van ons een unieke link naar onze online development omgeving. Zo zorgen we ervoor dat je met ons mee kunt kijken tijdens het bouwen van jouw website. Je kunt hierdoor al onze vorderingen op de voet volgen en rechtstreeks feedback geven via My We Brand.

Content management

De opgestelde content en SEO meta data worden samen met de beschikbare mediabestanden afgevuld op basis van een maatwerk content checklist. We rollen in deze fase ook het eventuele re-directplan uit om de linkwaarde van bestaande url’s te behouden binnen de nieuwe website. Na een zorgvuldige check op front-end is de applicatie klaar voor de laatste ontwikkelingsfase.

Testen & acceptatie

Als de techniek staat, zetten we samen de puntjes op de ‘i’. In deze belangrijke laatste fase voor oplevering doorlopen we samen met jou de volledige applicatie en testen we deze op de juiste werking. We doen dit volgens een gestructureerd test & acceptatie proces dat wij vanuit Productive faciliteren. We onderwerpen de site ondertussen aan een cross-browser test om de functionaliteit te perfectioneren. Pas als jij tevreden bent, lanceren we jouw maatwerk WordPress website.

Oplevering en lancering

We lanceren de applicatie op een vastgestelde datum volgens een gestructureerd proces en geven je toegang tot documentatie in de vorm van handige videohandleidingen. De applicatie is klaar om met de wereld gedeeld te worden!

Zet de volgende stap met je maatwerk WordPress website

Succes met je website dwing je af door te blijven ontwikkelen. Door het iedere keer nét iets beter te doen. Ons team helpt je daar graag bij door middel van:

Neem contact op met onze WordPress specialisten

Maak het verschil met maatwerk

Stuur een bericht

WordPress specialist uit Hoorn

Met ruim 13 jaar WordPress ervaring ontwikkelen wij dagelijks vanuit ons hoofdkwartier aan de Bierkade in Hoorn solide WordPress oplossingen voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Van het ontwerp en de technische realisatie, tot het gebruiksklaar afleveren van de maatwerk WordPress website: wij hebben alles in huis om jouw WordPress totaalpartner te zijn.