preloader
We Brand Creative is nu Qore Digital. Binnenkort volgt onze nieuwe website op www.qore.digital.

729% stijging conversieratio met een razendsnelle hypotheekberekening

Een bloedsnelle, gebruiksvriendelijke website met een gemiddelde conversieratio van 20,4% voor de hypotheekberekening. We hebben op ieder vlak een optimalisatieslag gemaakt voor Finzie.

Ontdek meer

In het kort

1 maart 2019
Finzie
Strategie Digital design Development

‘Ontwikkel een geoptimaliseerde klantreis voor een hoger conversiepercentage.’

De website van Finzie was toe aan een optimalisatieslag. Het aantal leads bleef achter, er was onvoldoende inzicht in de resultaten per coach of vestiging en de website was niet voldoende in staat om te communiceren met de externe software die gebruikt wordt.

We zijn samen om tafel gegaan om te brainstormen over de online mogelijkheden. Het doel? Een nieuwe, gebruiksvriendelijke website met een geoptimaliseerde klantreis: gericht op het genereren van meer kwalitatieve leads.

Maak kennis met Finzie

Finzie is een franchiseformule met een nieuwe kijk op hypotheken. De Hoornse organisatie biedt een unieke formule waar onafhankelijke adviseurs zich bij kunnen aansluiten als financieel coach met een eigen vestiging.

Finzie zocht een proactieve partij om snel mee te schakelen. Een partij voor de ontwikkeling van een volwaardige maatwerk WordPress website en proactief advies bij nieuwe technische functionaliteiten.

Achter de schermen

Case - Finzie - Wireframing

Wireframes

De blauwdruk van de website
Case - Finzie - WordPress development

Maatwerk WordPress development

Gebruiksvriendelijk, schaalbaar en volledig meetbaar
Case - Finzie - Korte lijnen

Teamwork

Vlot schakelen dankzij de korte lijnen

729% stijging conversieratio

In de oude Finzie website haakten leads nog regelmatig af in de funnel voor de Uitgebreide Hypotheekberekening. Het conversiepercentage lag op 2,8%. Dat moest beter. We hebben de bestaande funnels onder de loep genomen en zijn samen met Finzie Marketeer Timo aan de slag gegaan met de optimalisatie van dit vitale onderdeel van de website.

We hebben de bestaande funnel niet alleen geoptimaliseerd, maar ook opgedeeld in vier losse funnels:

  • Hypotheek berekenen voor een bestaand huis
  • Hypotheek berekenen voor een nieuwbouwhuis
  • Hypotheek berekenen, maar nog geen huis op het oog
  • Bestaande hypotheek oversluiten

De funnels zijn hierdoor nog gerichter te optimaliseren op basis van het type gebruiker. Daarnaast worden de conversies dankzij de losstaande funnels overzichtelijk van elkaar gescheiden in de rapportages, zodat het Finzie team direct inzicht heeft in de juiste data.

Gemiddeld ligt de conversieratio voor deze drie typen bezoekers nu op 20,4%. De groep bezoekers die kijkt naar een bestaand huis heeft zelfs een conversieratio van 37,2%. Ten opzichte van de oude website is de gemiddelde conversieratio daarmee 729% (!) gestegen van 2,8% naar 20,4%.

Altijd inzicht in de actuele hypotheekrentes via API koppeling

De realtime API koppeling met de Nationale Hypotheekbond (NHB) zorgt ervoor dat Finzie altijd de actuele hypotheekrentes toont. De data wordt automatisch aangepast als er iets verandert, waardoor Finzie hier zelf geen omkijken naar heeft.

Uitgebreide Hypotheekberekening met bijgaand PDF hypotheekrapport

Met de uitgebreide rekenmodule kun je als bezoeker in enkele stappen een volledig hypotheekrapport op maat samenstellen en krijg je direct inzicht in de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek op basis van je persoonlijke financiële situatie. Het rapport wordt via de mail als PDF toegestuurd.

Conditionele logica en custom fields: de Hypotheekberekening in het kort

Grootste uitdaging

Koppelingen & integraties

Voor de meetbaarheid van alle websitedata is de koppeling met Google Analytics en Google Tag Manager onmisbaar. Daarnaast hebben we de website via een WordPress API koppeling gelinkt aan de database van de Nationale Hypotheekbond. Dankzij deze API worden de actuele hyptheekrentes op dagniveau getoond. Diezelfde API zorgt ook voor de calculatie van de rentes in de Uitgebreide Hypotheekberekening.

Een andere WordPress API koppeling binnen de Finzie site is de Jumba API. Jumba heeft inzicht in de gegevens van het kadaster en Funda. Deze data wordt gebruikt om informatie over het betreffende huis in een Uitgebreide Hypotheekberekening op te halen.

Tot slot heeft de Finzie website een ‘Vind een coach’ sectie. Om dit te realiseren hebben we een Google Maps API gebruikt voor de postcode zoeker. Daarna hebben we de vaste werkgebieden van de Finzie coaches in de postcode verdeling binnen de website verwerkt. Bezoekers kunnen hierdoor hun postcode invoeren, waarna de dichtstbijzijnde coaches automatisch getoond worden.

  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Nationale Hypotheekbond API
  • Jumba API
  • Google Maps API

Mooie woorden

'De beste investering die wij in 2019 deden'

Verbeter net als Finzie het rendement van je website

Klaar om samen aan de slag te gaan?

Stuur een bericht