preloader
We Brand Creative is nu Qore Digital. Binnenkort volgt onze nieuwe website op www.qore.digital.
Case - Koopman Bedrijfswagens - Responsive

Responsive webdesign, wat is het?

Is mijn website/webshop geschikt voor het gebruik op smartphone? Is er ook een versie voor de tablet? Dit zijn veelgestelde vragen die wij als We Brand Creative dagelijks te horen krijgen. Tegenwoordig maken we geen losstaande mobiele of tablet versies van een website, maar een zogenaamde responsive website. In deze blog leg ik uit wat responsive webdesign precies inhoudt en wat de functies hiervan zijn.

Waar staat responsive webdesign voor?

responsive_1

Bij responsive webdesign streven we naar een website/webshop die op alle apparaten goed werkt. Het is één geheel dat zowel op een smartphone, tablet, of ieder ander beeldschermformaat goed te bekijken is.

Op je smartphone is alles een stuk compacter, daarom moeten sommige elementen in grootte worden aangepast. Als voorbeeld heb ik rechts een schermafbeelding van onze eigen We Brand website gemaakt. Je ziet dat er voor het hoofdmenu een menu icoon in de plaats is gekomen. Zodra je hierop klikt rolt het hoofdmenu van boven naar beneden en kun je navigeren. Ook zijn alle iconen en knoppen vergroot, zodat ze goed te bedienen zijn met je vingers.

Hoe werkt een responsive website?

Een website wordt opgemaakt met de codetaal genaamd CSS. Alle kleuren, hoogtes en breedtes van de layout en tegenwoordig ook kleine animaties werken via CSS. Sinds de komst van versie 3.0 is het mogelijk om zogenaamde ankerpunten te definiëren. Met deze ankerpunten geven we aan wat er boven of onder een bepaald schermformaat met layout van een website/webshop moet gebeuren. Onder een schermformaat van bijvoorbeeld 768 pixels breed (iPad breedte) kunnen we bijvoorbeeld bepalen om de tekst te vergroten. Zo kunnen we dus voor elk denkbaar schermformaat een passende layout maken.

responsive_2

Is jouw website al responsive?

Er zijn 2 manieren op te controleren of jouw website al responsive is.

1: Op je eigen computer
Maak je browservenster kleiner. Als je onderdelen ziet verspringen of veranderen van formaat, dan is je website responsive. Als er niets verandert en je op een bepaald vensterformaat horizontaal moet scrollen, dan is je website waarschijnlijk niet, of niet correct responsive.

2: Op je smartphone of tablet
Open de website op je smartphone of tablet en bekijk of de layout is veranderd ten opzichte van de desktop website. Veranderd er niets? Dan is je website niet responsive.

Een responsive website laten maken of een bestaande website responsive laten maken door We Brand

Wij van We Brand zitten bovenop de laatste trends en vernieuwingen. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij daar als opdrachtgever ook van profiteert. Je krijgt bij afname van een website/webshop dan ook standaard een responsive eindproduct.

Ook kunnen wij een bestaande website of webshop responsive maken. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Heb je vragen of interesse? Wij horen graag van je! Bel ons op 0229 – 220 000 of stuur een e-mail naar hello@webrandcreative.nl.

Reacties zijn gesloten.