preloader
We Brand Creative is nu Qore Digital. Binnenkort volgt onze nieuwe website op www.qore.digital.
Get Digital

Release: WordPress 4.1 beschikbaar

Wordpress-4.1

It’s here: De nieuwe versie van het WordPress CMS. Inmiddels staat de teller op versie 4.1 en gaat de ontwikkeling in rap tempo door. Na wat oponthoud tijdens de ontwikkeling van de nieuwe update is hij dan toch gelanceerd. Maar wat verandert er precies voor jou? Welke eventuele nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd?

Hapklare updates

De developers van WordPress hebben er de laatste jaren de goede gewoonte van gemaakt om updates relatief beperkt te houden. Hier is bewust voor gekozen omdat dit voorkomt dat webdesigners / webmasters enorm veel werk moeten verzetten om hun WordPress website compatible te maken met een nieuwe update. In het geval van 4.1 is dit niet anders. Een overzicht van de belangrijkste verbeteringen.

1. Taal kiezen vanuit WordPress

Bepalen in welke taal de back-end van WordPress wordt weergegeven, dat was al sinds jaar en dag mogelijk in WordPress. Echter, tot update 4.1 was het alleen mogelijk de taal te wijzigen door het toevoegen of wijzigen van een snippet code in wp-config.php. In vergelijking met de verdere fijne opties van WordPress is dit een prehistorische werkwijze. Dat vonden de developers van WordPress ook. Sinds update 4.1 is het mogelijk om via WordPress zelf gemakkelijk een taalbestand van de gewenste taal te downloaden en installeren.

2. Nieuw thema ‘Twenty fifteen’

Zoals we van WordPress gewend zijn wordt update 4.1 bijgestaan door een hagelnieuw gratis thema voor WordPress. Minder opvallend en ‘spannend’ dan de vorige gratis thema’s, maar daardoor aanzienlijk breder inzetbaar. De thema opties spreken voor zich en zijn enorm laagdrempelig. Gemakkelijk een logo toevoegen, kleuren aanpassen en de eerste content plaatsen om het thema naar je hand te zetten.

3. Vernieuwde interface voor schrijven

WordPress kenmerkt zich al jaren door de eenvoud waarmee berichten en pagina’s kunnen worden voorzien van content. De blog functie van WordPress wordt veelvoudig gebruikt, daar is onder andere onze blog een bewijs van. In de nieuwste versie is extra aandacht besteed aan de interface voor beheerders tijdens het schrijven van teksten in berichten en pagina’s. Het is nu mogelijk om alle overbodige elementen te verbergen tijdens het schrijven, om afleiding te voorkomen. Want laten we eerlijk zijn: tijdens het schrijven is het prettig wanneer je de aandacht er bij kunt houden. Leuke feature wat ons betreft!

Naast enkele kleine aanpassingen voor developers waren dit de hoofdlijnen van update 4.1 van WordPress. Een zeer bescheiden update, maar wel de moeite waard. Heb je vragen over deze update van WordPress? Bel ons op 0229 – 220 000 of stuur een mailtje naar hello@webrandcreative.nl.

Goed weekend!

Reacties zijn gesloten.