preloader
We Brand Creative is nu Qore Digital. Binnenkort volgt onze nieuwe website op www.qore.digital.
Blog - Google zet volop in op mobiel

Google zet volop in op mobiel

Met de komst van smartphones en tablets is het mobiel bezoek van websites in een relatief korte periode enorm snel gestegen. Inmiddels wordt een groot aantal websites voor 40% tot 50% bezocht via een smartphone of tablet. Als website eigenaar kun je er daardoor niet meer om een gelikte responsive versie van de website heen: een website die volledig is geoptimaliseerd voor mobiel. 

Zoekmachine gigant Google doet nog een extra duit in het zakje en beloont websites die goed zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Sinds kort worden mobielvriendelijke websites in de organische zoekresultaten van Google getoond met een ‘mobile friendly’ label ervoor. Daardoor ziet de bezoeker in één oogopslag of een website een prettige leeservaring biedt op smartphone of tablet.

Wat is responsive eigenlijk?

Lees hier de eerdere blog van Patrick, waarin hij uitlegt wat responsive inhoudt. Klik hier om zijn blog te lezen.

De voordelen voor de bezoeker

  • De ultieme leeservaring op ieder apparaat: Doordat de website automatisch mee schaalt met de schermgrootte van het apparaat waarop de website bezocht wordt, biedt het de bezoeker de content van de website altijd op de juiste grootte. Teksten zijn direct leesbaar en je voorkomt het constant inzoomen op specifieke onderdelen van de website.
  • Aandacht voor belangrijke buttons en links: In een goede responsive versie zijn buttons en links dusdanig binnen de layout geplaatst dat deze makkelijk kunnen worden gevonden en gebruikt door de bezoekers. Je wilt immers dat bezoekers actie ondernemen op de website. Of het nu de aankoop van een product betreft, of het downloaden van een gratis e-book.

Maar er is meer…

Google gaat ver in het belonen van mobielvriendelijke websites. Naast het ‘mobile friendly’ label gaat de zoekmachine mobielvriendelijke websites hoger ranken in de organische zoekresultaten. In onze ogen een goede zaak omdat je tegenwoordig als website eigenaar niet meer om mobiel heen kunt. Mobiel behelst veel traffic en hier is grote winst te behalen voor veel website eigenaren.

Beschikt jouw website nog niet over een gelikte en degelijke responsive versie? Wij helpen je graag. Naast het feit dat wij nieuwe projecten standaard volledig responsive opleveren verzorgen wij tevens de realisatie van een responsive versie van bestaande websites of webshops.

Lijkt dit je interessant? Wij gaan er graag met je over in gesprek. Bel ons op 0229 – 220 000 of stuur een e-mail naar hello@webrandcreative.nl, dan staan wij voor je klaar.

Tot een volgende blog!

Reacties zijn gesloten.