preloader
We Brand Creative is nu Qore Digital. Binnenkort volgt onze nieuwe website op www.qore.digital.
Blog - WordPress plugin tips

5 handige WordPress plugins voor 2015

Het is zondag 1 februari. De eerste, boven verwachting drukke, maand van 2015 ligt alweer achter ons. Om jou helemaal klaar te stomen voor dit nieuwe jaar heb ik 5 handige WordPress plugins voor 2015 voor je op een rijtje gezet. Plugins waarmee je jouw website optimaliseert, een back-up maakt of koppelt aan social media.

1. WordPress SEO (Ontwikkelaar: Yoast)

Bij ieder WordPress project vertrouwen wij op de ‘WordPress SEO’ plugin van Yoast, het bedrijf van Nederlands SEO goeroe Joost de Valk. In onze ogen dé plugin om een WordPress website te optimaliseren voor de zoekmachine (Lees: Google). De plugin is al ruim 15 miljoen (!) keer gedownload vanuit de WordPress plugin directory. Eigenlijk zeggen deze cijfers al genoeg.

WordPress staat al bekend als ‘de vriend van de zoekmachines’, maar met deze handige plugin optimaliseer je zelf gemakkelijk een WordPress website op laagdrempelige wijze. De plugin verschaft admins proactieve tips met betrekking tot het optimaliseren van de website op algemeen niveau, alsmede pagina niveau. Een absolute aanrader!

Download deze plugin via: https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

2. W3 Total Cache (Ontwikkelaar: Frederick Townes)

De prestaties van websites worden vaak onderschat. Het is van essentieel belangrijk dat jouw website pagina’s snel laadt om de internetgebruiker van vandaag de dag tevreden te stellen. Wat je wellicht niet weet is dat ook de zoekmachines strenge eisen stellen aan de laadtijd van een website. Indien je website binnen aanzienlijke tijd een pagina volledig laadt, kan dit positieve gevolgen hebben voor de ranking in de zoekresultaten van de zoekmachines.

Binnen de plugin kun je via een dashboard van instellingen zelf bepalen op welke fronten jij jouw website wilt verbeteren wat betreft prestaties: Comprimeer pagina’s om de laadtijd de vergroten en het instellen van website en pagina caching.

Download deze plugin via: https://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/

3. Gravity Forms (Ontwikkelaar: Rocket Genius)

Vrijwel iedere website beschikt over een formulier. Of het nu een eenvoudig contactformulier of een geavanceerd bestelformulier is: Gravity Forms is hier de juiste oplossing voor. Een eenvoudige drag & drop formulier editor, welke ook developers geavanceerde mogelijkheden biedt om een uitgebreid formulier aan te maken.

In de afgelopen jaren is Gravity Forms uitgegroeid tot een betrouwbare en flexibele formulier WordPress plugin waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Gravity Forms te koppelen aan een iDeal betaling methode (voor bijvoorbeeld de aanschaf van digitale producten of het maken van afspraken) of WooCommerce voor ongekende mogelijkheden bij het bestellen van producten via de WooCommerce webshop plugin.

Download deze plugin via: http://www.gravityforms.com/

4. Floating Social Bar (Ontwikkelaar: Thomas Griffin)

Als (WordPress) website eigenaar kun je er anno 2015 niet meer omheen: Social media hebben een enorme invloed op het bereik van de doelgroep en is een verlengstuk van een eigen website. Een sociaal netwerk als Facebook heeft enorme slagkracht en wordt goed geïndexeerd door Google en speelt voor websites een grote rol in de vindbaarheid van de website zelf. Maak jouw website social proof met de Floating Social Bar.

Via deze plugin bepaal jij zelf welke social media links jij in de zijkant (links of rechts) van jouw website wilt tonen. Doordat de plugin als lichtgewicht script is geschreven is het geoptimaliseerd voor prestatie en zorgt dat je website een prima snelheid behoudt.

Download deze plugin via: https://wordpress.org/plugins/floating-social-bar/

5. Login Lockdown (Ontwikkelaar: M. van de Mar)

Veiligheid is alles. In de afgelopen jaren is het succes van het WordPress CMS niet onopgemerkt gebleven, zo ook bij hackers. Er worden veel WordPress websites gehackt door bots en hackers, met zeer nare gevolgen die wij niemand toewensen. Uiteraard kun je zelf de kwetsbaarheid verkleinen door een sterk wachtwoord te genereren en de standaard gebruikersnaam ‘admin’ te vervangen door een naam die minder makkelijk te achterhalen is. Toch is het aan te raden om nog wat extra beveiliging toe te voegen, bijvoorbeeld door middel van de handige plugin ‘Login Lockdown’

Login Lockdown is een simpele plugin welke een IP adres blokkeert indien er drie maal met de verkeerde gegevens wordt geprobeerd in te loggen. Met name de gevreesde ‘Brute Force’ aanvallen worden hiermee op doeltreffende wijze afgewend. Veiligheid voor alles tenslotte.

Download deze plugin via: https://wordpress.org/plugins/login-lockdown/

Ik hoop dat dit een nuttig lijstje met WordPress plugins voor je is. Uiteraard verplichten wij je tot niets, maar reiken je hier graag een aantal mooie opties mee aan. Heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van deze blog? Stuur ons een mailtje op hello@webrandcreative.nl of bel ons gerust op 0229 – 220 000. Tot een volgende blog!

Reacties zijn gesloten.